Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Internet

Adolescentul Lapsus$ Condamnat la Detenție Indefinită în Spital După Atacuri Cibernetice Asupra Nvidia și GTA

Într-un răsturnare de situație, doi adolescenți britanici implicați în grupul Lapsus$ au primit sentințe pentru rolurile lor într-o serie de atacuri cibernetice care au zguduit lumea tehnologică. Arion Kurtaj, în vârstă de 18 ani, din Oxfordshire, a fost condamnat la detenție în spital pentru o perioadă nedeterminată, având în vedere o evaluare a sănătății mintale care l-a considerat inapt pentru judecată. Șederea sa depinde de decizia unui tribunal de sănătate mintală cu privire la eliberare.

În aceeași zi, un membru de 17 ani al grupului de crimă haotică, a cărui identitate rămâne confidențială din motive legale, a primit o ordine de reabilitare juvenilă.

Călătoria tumultoasă a lui Kurtaj a implicat violență în custodie, cu numeroase rapoarte de vătămare și distrugere de proprietăți. În timpul pronunțării sentinței, o evaluare a sănătății mintale a relevat dorința sa puternică de a reveni la criminalitatea cibernetică cât mai curând posibil.

Anterior condamnat pentru 12 infracțiuni, printre care intruziunea în calculator, șantajul și fraudă, Kurtaj, împreună cu complicii săi, au vizat Uber, Nvidia, Revolut și chiar Rockstar Games. Ultimul incident a implicat o spargere îndrăzneață folosind instrumente neconvenționale precum un Amazon Firestick, un televizor de hotel și un telefon.

Acest caz aduce în prim-plan pericolele ascunse online pentru tineri și consecințele severe pe care le poate avea. Detective Chief Superintendent Amanda Horsburgh avertizează asupra lumii digitale tentante, dar periculoase, în special pentru generația mai tânără.

Lapsus$ nu s-a oprit doar la hack-urile marilor companii tech; tactica lor a inclus inginerie socială, schimb de SIM-uri și chiar plata angajaților pentru acces. Reacțiile ulterioare au determinat guvernul SUA să emită un raport, îndemnând organizațiile să-și reconsidere metodele de autentificare.

Pe măsură ce dezvăluim straturile acestei sage cibernetice, un lucru este clar – lumea digitală, deși atrăgătoare, poate duce pe o cale periculoasă.

— Mat Smith

Mai multe despre Lapsus$:

  • Doi adolescenți au fost printre cei din spatele serii de atacuri cibernetice Lapsus$, arată un juriu
  • Mai mulți acuzați în ancheta Lapsus$ din Marea Britanie
  • Hackerii cibernetici își rezervă un loc în cutiile de e-mail ale hotelurilor pentru a păcăli personalul să dezvăluie informații de autentificare
  • Milioane de informații despre clienții Xfinity, parole hashuite, se teme că au fost furate într-un atac cibernetic

Source
theregister.com

Lisovsky Konstantin

Konstantin Lisovsky este un expert în jocuri pe calculator și console. Cu ajutorul cunoștințelor sale, el urmărește cele mai recente tendințe și evoluții ale celor mai importante companii de tehnologie din lume

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button